9 gode grunner til å velge WordPress

Å velge ut kun 9 grunner er nesten vanskelig når det kommer til WordPress, det er utrolig mange fordeler ved å bruke WordPress.

Ferske tall fra 2020 viser at over 455 millioner av totalt ca. 1.3 milliarder nettsteder kjører på WordPress sin plattform. Dette betyr at omtrent 35% av alle verdens nettsteder bruker WordPress. Det sier vel litt om hvor modulært og hvilket momentum WordPress har. Når det er så mange som benytter seg av et produkt betyr at det er et robust og et gjennomprøvd system.  Det sier seg selv at tilgangen til informasjon rundt systemet er tilnærmet uendelig. Du kan enkelt finne ressurser med et Google søk, eller instruksjonsvideoer på YouTube.

Kjappe fakta om WordPress:

  • Ble utgitt i 2003.
  • Brukes på over 455 millioner nettsteder.
  • Utrolig modulært system.
  • Kan brukes til alt fra blogger til avanserte nettbutikker.
  • Tilgjengelig på over 100 språk.
  • Open Source
  • Bygd på php.

WordPress er helt gratis!

En av fordelene med å bruke WordPress er at det er helt gratis. Noe som kan bety veldig mye om du er en liten bedrift som skal starte opp. Da er hver krone verdt å spare, men selv om det er gratis betyr ikke det at større bedrifter ikke burde bruke det. WordPress passer helt utmerket til både store og små bedrifter, det er et utrolig skalerbart og tilpasningsdyktig system. Det er få problemer man ikke kan løse med WordPress.

Sikkerhet

Som nevnt ovenfor er WordPress installert på veldig mange nettsider. Det betyr at det er et veldig godt testet system. Det har også åpen kildekode, så hvem som helst kan gå gjennom koden for å se at den er sikker. Dette gjør at din bedrift kan følge seg trygg når man anvender denne plattformen. Det publiseres jevnlig sikkerhetsoppdateringer på WordPress. I utgangspunktetet er WordPress trygt, men som alt annet kreves jevnlig vedlikehold og oppdateringer for å opprettholde sikkerheten.

Utvidelser og temaer

Når du bruker WordPress har du tilgang til et hav av utvidelser og temaer.  Som fersk WordPress utvikler er det lett å komme i gang uten utviklerkunnskaper. Utvidelser kommer med ferdiglaget funksjonalitet, du kan for eksempel med noen få tastetrykk gjøre om WordPress installasjonen din til en nettbutikk, eller CRM løsning. Du kan enkelt endre utseende på nettsiden din ved å installere et ferdiglaget tema.

Men man bør være forsiktig med hva man installerer, og sørge for at det man legger inn er laget av utviklere som vet hva de holder på med. At utvidelsen eller teamet er regelmessig oppdatert, og brukt av noen tusen folk. Hvis man sjekker disse tingene før man bruker en utvidelse eller tema, så går det ofte bra. Grunnen til at man bør ta en liten bakgrunnssjekk på hva man installerer er at hvem som helst kan publisere et tema eller utvidelse. Det er ikke alltid at utgiveren er en så god utvikler som de skal ha det til. Noe som fort kan lede til bugs, uønskede hendelser og trege nettsider.

Et lite tips er å prøve å holde antall utvidelser så minimalt som mulig.

Søkemotorvennlig

En av grunnen til at WordPress er så populært blant markedsførere er at det er utrolig godt bygd for SEO. WordPress er søkemotorvennlig rett ut av boksen. Noe som betyr at om du setter opp siden din rett, og har mye godt innhold, så er det gode muligheter for å score bra.

Dette er en av mange grunner til at vi anbefaler WordPress fremfor WIX, Squarespace eller andre løsninger, hvis du har et produkt du vil skal nå ut til mange mennesker, så er det lite som slår WordPress. Det er så klart ikke nok å kun installere WordPress, lene seg tilbake og vente på kundene. Du må så klart legge inn litt arbeid, utforme engasjerende sider og godt innhold, men WordPress har lagt det godt til rette for deg!

Stort miljø!

WordPress er utrolig populært, og som nevnt tidligere er rundt 35% av alle nettsider bygd på WordPress. Det er veldig mange personer involvert i disse sidene, og det betyr at det er et stort miljø. Det er utrolig greit å bruke produkter som har store brukermasser. Det betyr at det er mange steder man kan finne hjelp, og stor sannsynlighet for at noen har vært borti akkurat ditt problem før. Det er bare å ta et søk på Google, så vil du få opp enorme mengder med lesestoff. Man har subforumer på Reddit, brukergrupper på Facebook og lokale miljøer som samles for å snakke om WordPress. Det er nesten garantert at din by har et eget miljø!

Lett å lære

Det tar ikke veldig lang tid å lære seg WordPress. Det er et intuitivt system og når du først har lært deg grunnprinsippene, så vil WordPress gi mer smak. Det tar ikke lang tid før du har publisert din første artikkel, eller begynt å endre på utseende. I begynnelsen er det mye som er nytt og spennende, og kanskje skummelt, men det er ikke langt til hjelp når du bruker WordPress. Så det er ikke så farlig å prøve seg frem litt. Og hvis man tar gode forhåndsregler, som backup og kun installerer solide utvidelser, så skal det mye til for å knekke en WordPress side.

Det er ikke veldig vanskelig å vedlikeholde en WordPress side. Når den først er satt opp på riktig måte, så er det bare å sørge for at kjernen og utvidelsene er oppdatert. Det største problemet med WordPress er sider som blir glemt, og utdaterte, da skjer det ofte at hackere kommer seg inn på systemet.

Kjente bedrifter bruker WordPress

Det er ikke bare små bedrifter som ser nytte i WordPress. Det er også store kjente bedrifter som bruker WordPress på bakgrunn av hvor robust og hvor godt det løser noen oppgaver. 

Kjente firmaer som Nasa, Coca Cola, BBC og Sony, til og med vår egen regjering kjører mange sider basert på WordPress!

Integrasjoner

Med så mange som bruker WordPress, så er det sjeldent man ikke finner ferdige integrasjoner mot systemer man ønsker å sy sammen med informasjon fra nettsiden. Skulle man ha så uflaks at det ikke fantes en ferdig integrasjon, så er det ikke langt til en utvikler som kjenner til WordPress.

Det finnes et hav av ferdige integrasjoner, for eksempel mot Vipps betaling, Vipps login, PayPal, Stripe, utallige CRM systemer, office 365, Google sine systemer, så det tar ikke veldig lang tid å sette opp en nettside som for eksempel kan ta i mot betalinger, sende deg ordrebekreftelse, og lagre en kvittering i skylagringen din. Hadde det ikke vært kult å integrere nettsiden din rett mot systemer du bruker for å spare tid, eller rett mot de sosiale mediene dere bruker?

Åpen kildekode

Fordelene med åpen kildekode er mange. Det er for eksempel utrolig kostnadseffektivt. Noe som betyr at du slipper å betale dyre lisenser, og får mer ut av det du betaler for. Det er åpent for alle å sende inn bidrag til koden. Noe som gjør at det er stadig oppdateringer til kildekoden, og flere personer kan gå gjennom koden for å se at den er ok. Når det er flere personer som ser over koden, så er det mindre sannsynlig at det er farlige sikkerhetsfeil, og hvis en feil blir oppdaget går det gjerne ikke lang tid før den er fikset. En open source løsning dør ikke hvis et firma går konkurs, hvem som helst kan ta over koden og fortsette utviklingen.

Spørsmål?

Lurer du på noe om tjenestene våre, eller bare vil slå av en prat?
Kontakt oss
Kontakt oss
Adresse: Lauvhaugvegen 2, 6530 Averøy
Følg oss
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram